Čachtický hrad

Čachtický hrad - NOVINKA

Trenčiansky hrad - NOVINKA

arr3Informácie      Pri nákupe nad 100 € poštovné neúčtujeme ( neplatí pre službu Expres kuriér ) a lode...

imgempty

Aký spôsob doručenia zásielok uprednostňujete ?

Balík na poštu Balík na poštu 25% Balík na adresu Balík na adresu 38% Zásielkovňa Zásielkovňa 30% Expres Kuriér Expres Kuriér 8%

NITRA

PLASTIKOVÉ MODELY

Čo to vlastne plastikový model je?

Plastový model je väčšinou stavebnica z tvrdeného polystyrénu, skladajúca sa z množstva dielov, ktoré poskladaním podľa návodu, vytvoria jeden celok. Niektorí výrobcovia hlavne menších     mierok ( napr. figúrky mierky 1/72 ) robia modely v jednom celku a nie je potrebné ich skladať.

Ku každému modelu je priložený jednoduchý návod krok po kroku pre poskladanie a nafarbenie modelu. Modely sa lepia špeciálnymi lepidlami k tomu určenými, ktoré v mieste lepenia materiál naleptajú a tak vytvoria dokonalé spojenie. Pri lepení treba dávať veľký pozor na kvapnutie lepidla mimo lepený spoj, pretože nám dôjde k zanechaniu stôp po lepidle, čo pôsobí nevzhľadne. Keď máme model poskladaný, pristúpime k jeho farbeniu.

Poskladaný model je možné farbiť buď podľa priloženého návodu, kde sú uvedené aj potrebné odtiene farieb, alebo podľa rôznych fotiek a podkladov, ktoré si pozháňame. V dnešnej dobe máme k dispozícii široký sortiment farieb, ktoré sa delia na syntetické, akrylové ( vodou riediteľné ), liehové a ďalšie. Farbu na povrch môžeme nanášať buď štetcom, alebo pomocou striekacej pištole (AIRBRUSH-u).

Po nafarbení a dôkladnom zaschnutí farby sa na model nanášajú nálepky ( dekály ), ktoré sa po namočení do vlažnej vody uvoľnia z podkladového papiera a presunú sa na požadované miesto na modeli podľa návodu, alebo predlohy. Mohlo by sa zdať, že model je už hotový. Pre dokonalý vzhľad modelu niektorí modelári používajú rôzne doplnky a aplikujú patinu, ktorá dodá modelu vernejší vzhľad opotrebenia a zvetrania.

V našom e-shope nájdete plastikové modely: lietadiel, bojovej techniky, figúrok a doplnkov pre diorámu od firiem Tamiya, Revell, Airfix, Heller, Academy, Dragon, ICM, Master Box, Italeri, Zvezda a Hassegawa v mierkach 1:35, 1:48, 1:72, 1:76 a 1:144.

Všetko potrebné pre stavbu Vášho modelu, nájdete v našom obchode www.afd-model.sk

Plastikové modely

NmRkZT