Úvod »PLASTIKOVÉ MODELY»BOJOVÁ TECHNIKA»1:35 » Panzer IV H with Armor

skladom

Číslo produktu: ACD13233
Výrobca: ACADEMY
16,90 € (nie sme platcami DPH)

Panzer IV H 3

Výroba Ausf.H začala koncom roku 1942, bolo realizovaných množstvo inovácii, ktoré výrazne zvýšili bojovú hodnotu vozidla. Najvýznamnejšou inováciou bola výmena hlavní zbrane. Tank dostal nový kanón KwK 40 L/48 s predĺženou hlavňou na 48 kaliber (u predchádzajúcej verzie G bol kanón KwK 40 L/48 s hlavňou dlhou 43 kalibru). Nová zbraň dosahovala vyššej úsťovej rýchlosti, zbraň dokázala s protipancierovou muníciou prerážať silnejšie pancierové prekážky než predošlý kanón s kratšou hlavňou. Guľometná výzbroj zostala rovnaká ako u verzie G dvakrát MG34, iba sa zvýšila zásoba streliva na 3 150 nábojov. Ďalej bolo zásadným spôsobom zosilnené opancierovanie čelnej časti korby a čelnej steny veže na 80 mm. Bokom a zadným stenám korby zostala rovnaká hrúbka pancieru ako u verzie G čiže 30 mm. Na tanky varianty H už boli bežne montované prídavné pláty Schurzen (5 mm). Ďalším vylepšením bola modernejšia prevodovka Zahnradfabrik SSG 77 Aphon. Časť produkcie dostala nový typ hnacieho kolesa, ktoré sa štandardne používalo až u následujúcej verzie J. Tak tiež veliteľská kopula dostala nový poklop z jedného dielu uchyteného na jedinom pánte. U niektorých tankov sa na veliteľskej kopuly objavil držiak Fliegerabschlussgerat 41, alebo 42 používaný k uchyteniu guľometu MG34 určeného k streľbe na nízko letiace ciele.

Produkcia verzie H končí v apríli 1944, celkom bolo postavených okolo 4 000 kusov.

MTI5Yz